fbpx

FOR TIDEN hører vi igen og igen det samme budskab fra både fagpersoner og politikere: ALLE er stort set enige i det faglige oplæg fra Socialstyrelsen og Sundhedsstyrelsen (januar 2022) – og nu skal sundhedsministeren bare se at få indkaldt til de forhandlinger, så vi kan få oplæggets anbefalinger omsat til en 10-års plan – for PSYKIATRIEN.

Kan du ikke genkende det billede? Tjek fx DR2, Deadline, 26. juni.

MEN har det faglige oplæg virkelig svaret på alle problemer – for mennesker med psykiske lidelser og mental mistrivsel?

Gratis offentlig hjælp til UDTRAPNING af psykofarmaka er en mærkesag for Dansk Selskab for Psykosocial Rehabilitering, for det er ikke patienterne, der har skabt lægemiddelafhængigheden. Det spørgsmål beskæftiger ikke styrelsernes faglige oplæg.

CIVILSAMFUNDET er en anden helt nødvendig komponent i 10-års planen, som er underprioriteret i det faglige oplæg, hvor sygdomsforståelsen dominerer, og tilgangen derfor også er for individualiserende. For psykiske lidelser eller problemer og fravær af mental sundhed er ikke en isoleret tilstand i individet. Det er et helt menneske, der er ramt, og med til det hører relationer, sociale forhold og materielle vilkår.

(Psykiatrisk) behandling er ikke den eneste vej til recovery, og derfor har vi i år valgt at kalde vores konference ALLE VEJE FØRER TIL ROM, MANGFOLDIGE STIER TIL RECOVERY. Den finder sted i Torvehallerne, Vejle, 27.-28. oktober og peger bl.a. på andre virksomme dimensioner i recovery end lige netop behandling og professionelle indsatser.

Programmet finder du her: Alle veje fører til Rom, mangfoldige stier til recovery

Mød alle oplægsholderne og læs mere om årets tema

Køb dine biletter på NemTilmeld