fbpx

I en ny, fælles appel opfordrer PsykiatriAlliancens 33 medlemsorganisationer Folketinget til at vedtage en ny samlet plan for psykiatrien.

Psykiatrien i dagens Danmark er på et niveau, hvor der er behov for et massivt løft. Alt for mange borgere får ganske enkelt ikke den behandling, de har krav på, og det er en situation, der har konsekvenser for de pårørende, psykiatribrugerne – og ikke mindst resten af samfundet.

Sådan lyder det fælles budskab, som 33 organisationer samlet i Psykiatrialliancen netop har sendt til de ansvarlige politikere på Christiansborg. Talspersonen for initiativet, formand for Dansk Psykiatrisk Selskab og overlæge på Psykiatrisk Center i København, Torsten Bjørn Jacobsen, mener, at vi som samfund har nået grænsen.

“Der er massivt behov for, at vi udvikler og målretter vores indsatser. Forholdene i psykiatrien er ganske enkelt ikke gode nok. Som samfund er vi for dårlige til at forebygge og skabe sammenhæng i indsatserne. Det kan få vidtrækkende konsekvenser, hvis ikke vi får en ny og styrket politisk indsats og prioritering,” siger overlæge Torsten Bjørn Jacobsen.

Læs brev til Folketingets sundheds- og psykiatriordførere og PsykiatriAlliancens pressemeddelelse.

Læs ogå PsykiatriAlliancens forslag til en ny ambitiøs psykiatriplan II.